Axelpass - det börjar hända grejer
Bjuder på en pushup-bild också, haha! man får ju dela med sig av lyckan och eftersom det inte är fler än närmsta vänner som har något att tycka och tänka så bjuder jag på det! :D
Mums - smoothie med jordgubb & päron
Hemska dag
FETT-FÖRLUST FAKTA: 7 VANLIGA BANTNING MISSTAG - Del 5
vackert med den röda understrukningen, suck... ajja det får ni tåla!
Dagen - nöjd med mig själv!
Om tidsmaskinen hade funnits...
Ärr läker på utsidan men bakom dem finns historia som alltid finns kvar, det som har hänt har hänt.
Min barndom har varit bättre än många andras, jag hade föräldrar som älskat mig. Det jag saknade var att kunna älska mig själv, en sak som finns kvar.
livet är inte rättvist men jag tror att min historia gör Louise till Louise.
FETT-FÖRLUST FAKTA: 7 VANLIGA BANTNING MISSTAG - DEL 4
4 / Att lita på den senaste "bantnings-trenden"
bild från google
Om du har provat The Hormone Diet, kålsoppe dieten, 3-dagars dieten, Blood Type Diet, eller någon annan galen måltidsersättning/plan, måste du lyssna. "Bantnings-trends-annonser" försöker suga åt sig din uppmärksamhet genom att presentera "senaste forskningen", detta samtidigt som de visar berättelser om hur andra lyckats. Generellt fungerar dessa metoder. Men, de fungerar bara en kort peiod. När du går tillbaka till ett normalt liv med en normal kost, kan du inte förvänta dig att din kropp kommer reagera som du vill.
De flesta av dessa dieter visar sig ohälsosamma, extrema, och bör inte tillämpas under en längre tidsperiod. Jag säger alltid till mina klienter: "Gör inga kostförändningar du inte kan eller kommer klara hålla resten av ditt liv." Sunda matvanor bör vara en livsstilsförändring, och om du inte ser dig själv äta kålsoppa varje dag i resten av ditt liv, håll dig borta från denna trend.
Magpass - förbättring
Mellis!
Dessa är väldigt goda och enkla att ha med sig - även att ha hemma med philadelphia eller avokado... mums!
nu blir det antagligen film och sen sängen, blir himla trött av allt socialt under längre tid vilket är jobbigt.
FETT-FÖRLUST FAKTA: 7 VANLIGA BANTNING MISSTAG - DEL 3
3 /Att gå till överdrift
Vi lever i en värld där det är allt-eller-inget som gäller. För många människor, är bantning definitivt inget undantag. Jag har hört allt: "Du måste äta 10 gånger per dag för fettförbränning!" "Se till att du får i dig 600 gram kolhydrater." "Ät aldrig frukt eller mejeriprodukter." "Du behöver dessa 30 tillskott för att lyckas." Visst, några av dessa saker kan fungera för vissa människor, men vad hände med oss andra? Från min erfarenhet, att gå till överdrift tog mig ingenstans mer än tillbaka där jag började.
Om du ska leva med detta under en lång tid, som du bör vara; kom ihåg att balans och måttlighet är nyckeln till din framgång. Mitt förslag: Börja någonstans i mitten. Addera eller subtrahera långsamt i din kost tills du hittar rätt balans för dig.
Tips för att lyckas med sitt mål
Om jag skulle ha börjat min resa idag så hade jag velat göra vissa saker lite annorlunda.
1. KASTAT UT VÅG JÄVULEN. Den är hemsk. Alla dessa hekton som kunde förstöra en hel dag. PISS. Skit i den! Måttband, träningstester, bilder eller kläder ÄR SÅ MYCKET BÄTTRE!
2. Börjat träna styrketräning MYCKET tidigare. Det är ju muskler vi vill skaffa oss. Vissa kanske vill ha mer än andra men det är ändå STARKARE vi vill bli. Så in i gymmet snabbt som bara den, eller ett hemma-gym! Kombinera med kondition. GRYMT.
3. VARIERAT min träning lite mer. Dels för att det är så jäkla lätt att tappa motivationen och dels för att man kommer in i ett mönster då man tränar samma muskler likadant hela tiden. SÅ våga testa nya saker :)
FETT-FÖRLUST FAKTA: 7 VANLIGA BANTNING MISSTAG - DEL 2
DEL 2 - att inte äta tillräckligt
Om du vill förlora fett, är det första logiska steget du gör är att minska ditt kaloriintag, eller hur? Detta låter ju logiskt eftersom ju större kaloriunderskott du ligger på, desto mer fett kommer du förlora.
Men detta är Fel! Att allvarligt skära ner på sina kalorier kan fungera för en kort tid, men din ämnesomsättning kommer att sakta stängas och så småningom kommer du komma till en gräns där det tar stopp.
Om inte detta är illa nog;
när ditt kaloriintag är för lågt, börjar kroppen att använda dina muskler, till bränsle. Denna process kallas katabolism. Om det händer, kan din fettförbränning ytterligare försämras. Jag inser att låter motsägesefullt att äta mer när ens mål är fettförbränning, men tro mig, mer mat är oftast bättre. Om du minskar dina kalorier för mycket under för lång tid, kommer du sluta se resultat.
Dagsform!
Fett-Förlust Fakta: 7 Vanliga Bantning Misstag - del 1
1 / Köpa fettfri mat
Om du kommer på dig själv med att köpa mat som är märkta med "diet," "fett-fri," eller "socker-fri," släpp ner varan och spring omedelbart åt andra hållet. Många ser dessa märkningar och antar att de är hälsosamma. Egentligen betyder ofta dessa ord att maten du är på väg att betala är allt annat än hälsosamma.
När matföretag tar bort en ingrediens t.ex. fett för att göra varan "fett-fri," måste de lägga i något annat för att göra den god. Dessa smakförhöjande ingredienser innehåller ofta en hop av kemikalier du inte ens kan uttala, raffinerade kolhydrater, och stora mängder socker.
Tillsammans kan dessa tillsatser vara skadliga för ditt fettförbränningsmål. Håll dig borta från de bearbetade, förpackade och färdiga livsmedlen. Håll dig till färska, hela livsmedel med minimalt antal ingredienser.
Äckeldag.
seen var många på rethumör och det gjorde att folk tog upp sådana saker som är väldigt personliga och som de vet sårar. Ibland är man inte så tålig som man försöker vara, och ibland vill man bara att fler inser hur mycket vissa saker kan ta på en utan att man visar det.
och så skulle vi till beredskapsmuseet i bortanför Helsingborg ut på vischan, och eftersom några smarthuen i klassen missuppfatttade läraren så hoppade vi av vid fel hållplats och fick stå där och vänta på nästa buss...
Älska frukost!
en vanlig frukost för mig kan se ut såhär:
1 dl havregryn
2,5 dl vatten
1 skopa protein (ONEwhey strawberry white chocolate)
1 msk kvarg
Sötningsmedel
kokar först gröten som vanligt sedan slänger jag i proteinet och kvargen.
Toppar med frukt och en stor sked keso, och tar en stor kopp grönt te och c-vitamin till.
slänger upp en bild på en av mina frukostar ;)
Dålig uppdatering
Sen färgade jag håret tidigare i veckan, fresh ;)
Nyfärgat hår + cardiopass
- 20 minuters intervall
har nog aldrig svettats så mycket på ett pass förr, men älskar känslan nu efteråt!
Motivationsbilder
Recept - hallonglass
(jag har sötningsmedel i pillerform så brukar smälta dem i mjölken först)
Ställ sedan in blandningen i frysen ca en timme.
en halvtimme innan servering kan du mixa det en gång till och blanda i några hela hallon. ställ ner tio minuter till och servera sedan.
protein - 12 g / portion
Dagens - lyxmiddag
Skillnad?
känner mig väldigt "plufsig" för tillfället och har nog samlat på mig en hel del vätska.
Tror iofs man får räkna med det eftersom min förbränning är ur funktion på grund av att jag ätit så lite under en så lång tid. Men vi får se, det kanske jämnar ut sig snart...
Bloglovin!
7 livsregler
Wowch, måste ses!
Förr var de smala av naturen utan ens FÖRSÖKA att hålla sig hälsosamma och i form, varför blir vi i dagens samhälle då överviktiga med diabetes efter all dagens kunskap och forskning!?
Processerad mat som läsk, chips, godis, snabba kolhydrater gör att våra kroppar inte hanterar näringen på samma sätt som om vi hade ätit ren mat. Det kan göra så kroppens hormon hamnar i obalans och denna mat lagras som fett istället för att det åker ut.
Kroppen har en förmåga att SJÄLV ställa in sig, OM vi äter mer gör kroppen av med mer och OM vi äter mindre ställer kroppen in sig på att förbränna mindre.
Detta påverkas av hormonerna och proceserad mat sätter hormonerna i obalans vilket gör att kroppen inte klarar balansen själv längre.
Allt det leder till att vi känner att vi behöver gå på ”diet”, få i oss mindre och hålla koll på alla kalorier vi stoppar i oss. Vi har alltså tagit över vår kropps uppgift eftersom vi väljer att stoppa i oss skit.
I praktiken kan du alltså äta hur mycket du vill om du äter rätt!
En tydlig regel – en hälsosam kropp ställer automatiskt in sig på in vs. ut! Du förblir alltså som du ska vara automatiskt.
Så vad har vi fått om bakfoten? Det korta svaret är "allt från den mest grundläggande principen till de mest detaljerade råden".
Det mer utförliga svaret presenteras i boken; “The Obesity Epidemic: What caused it? How can we stop it?” (October 2010) Rubrikerna är följande:
1) Vi har fått den viktigaste principen av att banta fel. Energi in är inte lika med energi ut (sätt en liter bensin i en dieselbil så förstår du). Vad säger egentligen den första termodynamiken? Under vilka omständigheter gäller det? (Inte bara till en människa, det är säkert). Varför har vi ignorerat det naturliga och vilka konsekvenser har det fått?
2) Vi har fått den matematiska formel fel. "1 lbs = 3500 kalorier" och "Att förlora 1 lbs av fett måste du skapa ett underskott på 3500 kalorier" har blivit en lag. Vet du var det kommer ifrån? Kan du bevisa det? Oroa dig inte, det kan inte heller någon av våra statliga myndigheter eller organisationer fetma och ändå använder de sig av den hela tiden.
3) Varför vet nästan ingen att vi gjorde en U-sväng i vår kost rådgivning 1983 (efter USAs exempel 1977). Varför gjorde vi detta? Vad var de råd som ändras? Varför gör man inte någon koppling mellan detta och explosionen av fetma, diabetes och andra moderna sjukdomar som kom samtidigt?
4) Visste du att det absolut inte har bevisats att äta mättat fett orsakar hjärtsjukdomar? Visste du att ”Food Standards Agency” erkänner att forskningen att försöka bevisa detta inte ens har gjorts, och förmodligen aldrig kommer göras?
5) Vet du fetthalten i kött? (Jag slår vad om att detta kommer att överraska dig). Vet du att ”Food Standards Agency” och NHS lista över "mättat fett" domineras av förädlade kolhydrater vilket är kex, pajer, bakverk, chips, salta snacks, choklad, glass, kakor och så vidare. Jag håller helt med om att vi inte bör äta dessa livsmedel. Det som gör att de ändå äts är eftersom de är söta, bearbetade kolhydrater, inte för att det är någon mat i dem.